Koffie v/d Maand
Guatemala Comal
Guatemala Comal
Vol, rijk en romig. Opvallend zoet met ronde chocolade smaak en een hint van fris zoete sinaasappel.
Diep in het hart van Huehuetenango ligt hoog in de bergen Finca Los Naranjales, onderdeel van de Cooperatie Comal.
Don Pedro Lopez Mendez werkt hier samen met zijn vrouw al decinia lang op hun plantage van 1.3 hectare.
Het grote geheim van de smaak van deze koffie zit in de fermentatie die zo'n 32 uur duurt.
Don Pedro heeft er noog en gevoel voor ontwikkeld om te bepalen wanneer de fermentatie perfect is.
Deze koffie wordt direct en zonder locale tussenhandel bij de boer of cooperatie ingekocht. Hierdoor is de koffie volledig traceerbaar en komt een groter deel van de prijs daar waar hij hoort: bij de boer.
Plantage: Cooperatie Comal
Process: washed
Groeihoogte: 1900 meter
Varieteit: Boubon Amarillo, Caturra, Catimor
Roast: medium
Zak van 250 gram.